AcasăsanitareCele mai bune materiale pentru instalatii

Cele mai bune materiale pentru instalatii

O intrebare pe buzele ficarui client atunci cand vine vorba despre materialele folosite in instalatii. Analizam in cadrul acestui articol care sunt materialele indicate in realizarea instalatiilor termice sau sanitare de un instalator profesionist.

Materiale pentru instalatiile sanitare si termice

Cuprul

Un material des intalnit si foarte apreciat de marea majoritate a instalatorilor autorizati. Tevile facute din acest material se folosesc la calorifere, la alimentarea cu apa calda sau rece a bailor si bucatariilor.
Avantajele instalatiilor pe cupru:
– Cuprul nu rugineste;
– Virusii si bacteriile sunt anihilati de cupru, deci instalatiile realizate din acest material au efect bactericid, conform ultimelor studii.

De stiut!

Imediat ce se realizeaza o instalaite pe cupru dupa punerea in functiune, teava se acopera cu un strat protector, rezultat din reactia dintre apa si cupru, iar acest strat face teava aproape inoxidabila.
Instalatiile pe cupru se realizeaza intr-un timp relativ scurt, este un material foarte apreciat de instalatorii nostri iar in mod uzual se foloseste cupru la grosimea (in carne) 0.7 mm, dar se folosesc si tevi cu „carnea” de 1 mm.

Polipropilena

Un alt material la fel de apreciat de instalatori se foloseste in mod frecvent pentru instalatiile termice si sanitare.
Ca avantaje principale amintim faptul ca, polipropilena nu rugineste si nu-si modifica in timp caracteristicile tehnice.
Un dezavantaj la teava multistrat, este faptul ca, folosita la instalatiile de incalzire, determina imbinari instabile in timp iar rezultatul poate fi pierderea apei din instalatie.

Materiale pentru scurgeri

Un alt aspect foarte important este cel al alegerii materialelor pentru scrugeri intrucat alegerea improprie poate genera infundari sau o scurgere ineficienta.
In mod frecvent se foloseste teava din PVC, numita in argoul meseriasilor „teava portocalie”.
Mai nou este recomandat folosirea tevi de propilena (PP-R sau PP-H), numita, „teava gri” in instalatiile de scurgere.

- Advertisement -

De stiut!
Teava gri este mai rezistenta in timp decat teava portocalie iar imbinarile se etanseaza foarte bine la teava gri fiind durabile in timp.

Alegerea materialelor din care doriti sa realizati instalatiile termice sau sanitare va apartine in totalitate iar in cazul in care doriti o interventie sigura asupra oricaror probleme aparute la nivelul instalatiilor dumneavoastra apelati cu incredere la serviciile noastre.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contact DIGI – Servicii clienti – Deranjamente DIGI (RCS & RDS)

Te intrebi cum sa intri in contact cu DIGI...

instalator bucuresti

Ai nevoie de instalator ?

Pentru informatii legate de serviciile noastre asupra instalatiilor sanitare si termice va stam la dispozitie la rubrica Contact.