AcasăincalzireCentrala pe lemne - Tipuri, avantaje si dezavantaje

Centrala pe lemne – Tipuri, avantaje si dezavantaje

Acolo unde nu avem acces la reteaua de gaze, centrala pe lemne reprezinta alternativa pentru incalzirea centralizata a locuintei. Centrala pe lemne inlocuieste cu succes incalzirea la soba si reprezinta un sistem de incalzire centralizat sigur si economic.

O centrală pe lemne se poate monta independent, dar și în combinație cu alt echipament de încălzire. Atunci când vorbim despre centrala termică pe lemne, trebuie spus că există mai multe tipuri și anume cele care funcționează pe principiul gazeificării și cele cu ardere clasică.

Centrala pe lemne cu gazeificare

– Avantajul acestui tip de centrala il reprezinta faptul ca, cazanul va fi mult mai ușor de curățat iar camera de lemne va fi una spatioasa.
– Arderea va fi mai eficientă datorită arderii inverse, prin gazeificare, iar nivelul de noxe va fi redus.
– Centrala poate functiona atât ca și cazan independent, cât și integrat, într-un sistem mixt cu o centrală termică pe gaz, de exemplu.
– Costul unei centrale cu gazeificare este unul mai mare fata de o centrala pe lemne clasica.
Mentiune!
La o centrală termică cu gazeificare este nevoie de lemne de bună calitate și uscate achizitionate cu un an inainte de aredere.

Centrala pe lemne cu ardere clasică

În cazul centralelor cu ardere clasică veți putea folosi fără probleme combustibil ieftin, nefiind nevoie ca lemnul să fie de esență bună sau foarte bine uscat.
– Costul unei centrale clasice este unul mult mai mic fata de cea prin gazeificare.
– Un dezavantaj il reprezinta faptul că necesită încărcări mai dese, având o cameră de ardere mai mică.

- Advertisement -

Indiferent de tipul de centrala pe care il veti alege, centrala pe lemne reprezinta alternativa moderna pentru incalzirea locuintei in zonele in care reteaua de gaze naturale nu ajunge.

Recomandare!
Expert Install va ofera instalatori autorizati cu o bogata experienta tehnica pentru montarea centralelor pe lemne indiferent de tipul centralei. Realizam montaj pentru centrale termice pe lemne plus realizarea conexiunilor cu elementele de incalzire (calorifere).

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contact DIGI – Servicii clienti – Deranjamente DIGI (RCS & RDS)

Te intrebi cum sa intri in contact cu DIGI...

instalator bucuresti

Ai nevoie de instalator ?

Pentru informatii legate de serviciile noastre asupra instalatiilor sanitare si termice va stam la dispozitie la rubrica Contact.