AcasăcasaCum alegi cel mai bun hidrofor pentru acasă

Cum alegi cel mai bun hidrofor pentru acasă

In situatia in care alimentarea cu apa se face de la o fantana este necesar sa luam in calcul utilizarea unui hidrofor. Un hidrofor bun va sustrage apa de la sursă, o va filtra, iar apoi o va transmite mai departe la utilități din casă sau la sistemele de irigare de afară.

Cum functioneaza un hidrofor

Principiul de functionare este unul foarte simplu. Hidroforul este echipat cu un motor puternic, ce va pompa apa și o va împinge înspre găurile de evacuare, iar apoi înspre utilitare.
Deasemenea hidroforul este echipat cu un rezervor ce va stoca apa pentru a nu solicita pompa hidroforului.

Componentele hidroforului

– Motor – de el depinde în mare măsură puterea hidroforului, și cu cât va fi mai performant, cu atât și hidroforul va putea fi folosit la adâncimi mai mari.
– Sistemul de electricitate – asigură activarea motorului și întreaga funcționare a hidroforului.
Pompa – este cea care extrage apa și o aduce la suprafață. Structura sa presupune prezența unor tuburi, elemente de reglare a presiunii, valve, etc.
Filtrul de apă – este necesar atunci când sursa de apă este murdară.
Rezervor – pentru a reduce cât mai mult consumul de energie, apa este stocată într-un rezervor. Astfel pompa nu va trebui să lucreze în continuu.
Presostatul – controlează pompa și presiunea pentru a împiedica funcționarea continuă a acesteia, care ar putea determina costuri foarte mari la electricitate. De asemenea, când sursa de apă rămâne fără apă, presostatul va opri automat hidroforul.

Tipuri de hidrofoare

Hidrofor de suprafață
Hidroforul de suprafață spre exemplu, este destinat exclusiv surselor de apă nu foarte adânci, de până la maxim 10 m.

- Advertisement -

Hidrofor sumersibil
Cel mai bun hidrofor de acest fel va fi capabil să pompeze apa fără probleme chiar și de la 30 m adâncime.

Cum alegem cel mai bun hidrofor?
Va trebui sa tinem cont de Pompa hidroforului de materialele folosite sau de presiunea sau amorsare ce va fi un element crucial în procesul de împingere a apei la suprafață.
Capacitatea rezervorului va dicta volumul hidroforului.

In cazul in care doriti sa alimentati cu apă o locuință mare, cu un număr mare de băi și robinete, precum și dacă vreți să alimentați un sistem de irigare extern, trebuie să vă orientați către un rezervor mai mare de 100L.

Montare hidrofor

Expert Install monteaza orice tip de hidrofor la cele mai bune preturi oferindu-va garantie de montaj si mentenanta atunci cand aveti nevoie.

- Advertisement -

1 COMENTARIU

  1. am istalata o pompa sumersibila nu am folosit-o iarna asta acum am incercat sa o pornesc si am avut neplacuta surpriza sa constat ca porneste dar foarte repede scade presiunea apoi porneste imediat si asa o tine continuu in socuri pornit,oprit la 4 atm scade brusc la 2 atm porneste iar .o fi presostatul de vina sau o alta cauza poate fi?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contact DIGI – Servicii clienti – Deranjamente DIGI (RCS & RDS)

Te intrebi cum sa intri in contact cu DIGI...

instalator bucuresti

Ai nevoie de instalator ?

Pentru informatii legate de serviciile noastre asupra instalatiilor sanitare si termice va stam la dispozitie la rubrica Contact.