AcasăincalzireCele mai bune calorifere pentru incalzirea locuintei

Cele mai bune calorifere pentru incalzirea locuintei

Care sunt cele mai bune calorifere pentru incalzirea locuintei?
O intrebare la care raspunsul difera probabil de la instalator la instalator. Odata ce alegem sa folosim o centrala termica de apartament atunci vine si intrebare ce calorifere sa folosim. Aşadar la achiziţionarea unei centrale ce tip de calorifere alegi: fontă, oţel sau aluminiu. Trebuie spus de la bun început că toate au avantaje şi dezavantaje.

Caloriferele din Fonta

Avantaje:
Sunt cele mai scumpe calorifere depe piata, au durată mare de viaţă, aproape cât centrala, de 30 de ani, sunt rezistente la şocuri şi coroziune şi se răcesc greu conservând mult timp caldura.
Dezavantaje:
Se incalzesc mai greu fata de cele din otel si aluminiu, trebuiesc curatate periodic si folosesc o cantitate de apa mai mare fata de celelalte.

Caloriferele din otel

Avantaje:
Sunt mai accesibile la pret fata de cele din fonta, sunt usor de montat si distribuie rapid caldura in locuinta.
Dezavantaje:
Durata de viata mult mai mica, aproximativ 10 ani;
Necesita tratarea apei in instalatie.

Caloriferele din aluminiu

Avantaje:
Se încălzesc repede, consumă mai puţin agent termic şi au cel mai bun randament termic în instalaţiile cu centrale murale.
Durata de viata este de aproximativ 20 de ani.
Dezavantaje:
Produc zgomot in functionare, nu pot menţine temperatura ridicată o perioadă îndelungată si necesita aerisire mai frecvent.

- Advertisement -

Concluzie!

Ca o concluzie generala analizand avantajele si dezavantajele fiecarui calorifer suntem de parere ca, cele mai eficiente raman cele din fonta, insa pentru eficienta maxima se recomanda curatarea lor frecventa si instalarea de filtre de protectie.
In cazul in care aveti o locuinta cu o suprafata mica si un buget mai redus recomandam folosirea caloriferelor din aluminiu sau otel pentru o performanta buna. Nu uitati eficienta centralei termice este data in mare parte de calculul exact al suprafetei incalzite astfel incat fiecare element al caloriferului sa fie calculat exact la suprafata pe care va trebui sa o incalzim.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contact DIGI – Servicii clienti – Deranjamente DIGI (RCS & RDS)

Te intrebi cum sa intri in contact cu DIGI...

instalator bucuresti

Ai nevoie de instalator ?

Pentru informatii legate de serviciile noastre asupra instalatiilor sanitare si termice va stam la dispozitie la rubrica Contact.