AcasăincalzireInlocuire calorifere - Ce trebuie sa stii cand inlocuiesti caloriferele

Inlocuire calorifere – Ce trebuie sa stii cand inlocuiesti caloriferele

Ce trebuie sa stii cand inlocuiesti caloriferele?!
Din diverse motive inlocuirea caloriferelor devine o problema care genereaza multe alte intrebari si solutii interesante.
Ce urmarim atunci cand dorim un nou calorifer?
Preţul, durabilitatea materialului din care sunt realizate, garanţia şi designul plăcut sunt principalele elemente care trebuie urmărite la cumpărarea unor calorifere noi. Desigur vor trebui urmarite si aspectele tehnice al caloriferelor cum ar fi: puterea calorica, presiunea de alimentare sau numarul de elementi.

Durabilitatea este un factor mai important decât preţul sau felul în care arată noile achiziţii. Caloriferele de oţel pot fi mai ieftine, dar au o putere mică de încălzire in raport cu cele din fonta sau aluminiu. Dacă tipul de calorifer ales nu ţi se pare estetic, îl poţi acoperi cu o mască din lemn sau din sticlă insa acest lucru poate pune o piedica in plus disipatiei termice.

Puterea Termica

Puterea termica a unui calorifer reprezinta aspectul cel mai important atunci cand vorbim despre incalzirea eficienta a locuintei. Puterea termica se calculeaza de obicei pe elemnet iar numarul elementilor reprezinta calaculul total al puterii de incalzire a unui calorifer. Materialul din care este realizat caloriferul conteaza la puterea termica a caloriferului.

Oţel, aluminiu sau fontă?

Orice gen de calorifer ai alege, trebuie să ştii că nu există un tip care să nu aibă atât avantaje, cât şi dezavantaje. Am dezbatut problema caloriferelor din fonta otel sau aluminu in articolul Cele mai bune calorifere pentru incalzirea locuintei

- Advertisement -

Verificarea tehnică, de repetat la fiecare doi ani

Toamna şi primăvara, adică după şi înainte de pornirea încălzirii, caloriferele trebuie să fie testate de un specialist, eventual chiar de firma care le-a montat, pentru a vedea dacă nu curg şi pentru reglarea turului şi returului.
Reglarea turului si returului va trebui realizata de un instalator autorizat intrucat reglarea incorecta a acestor elemente poate duce la avarii la centrala termica si binenteles la functionarea improprie a instalatiei termice.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contact DIGI – Servicii clienti – Deranjamente DIGI (RCS & RDS)

Te intrebi cum sa intri in contact cu DIGI...

instalator bucuresti

Ai nevoie de instalator ?

Pentru informatii legate de serviciile noastre asupra instalatiilor sanitare si termice va stam la dispozitie la rubrica Contact.