vase de toaleta

Cum alegem cele mai bune vase de toaleta astfel incat sa imbinam perfect functionalitatea, esteticul si costurile. De foarte multe ori alegera unui simplu vas de toaleta poate pune in dificultate cumparatorul intrucat pe piata sunt foarte multe modele.
Va propunem in cele ce urmeaza sa cunoastem criteriile care stau la baza alegerii unui vas de wc de calitate si potrivit baii in care va fi montat.

Cum alegem cel mai bun vas de toaleta

Desigur in alegerea pe care o vom face vor sta la baza urmatoarele aspecte:
– bugetul alocat;
– considerente estetice;
– tipul vasului;
– functionalitatea vasului respectiv;

Tipuri de vase de wc

Indiferent ca ai o baie mica sau o baie mai mare, exista suficiente modele pe piata astfel incat sa echipezi baia conform nevoilor si spatiului disponibil.
Vasele de toaleta se deosebesc intre ele in primul rand in functie de tipul de montaj iar pe urma putem vorbi de aspectul si designul dorit.

Vas de toaleta cu montaj pe pardoseala

Vasul de toaleta cu picior este cel mai intalnit wc, fiind printre primele modele aparute pe piata iar ca facilitati sunt destul de practice avand costuri reduse si poti cupla diferite rezervoare.

vas wc

Vas de toaleta suspendat

Un alt tip de toaleta il reprezinta vasul suspendat, deventi foarte popular datorita intretinerii usoare.
Avantajele vasului suspendat:
– ocupa putin spatiu in baie;
– au un design modern si placut;
– se curata usor avand acces si sub vas;
– iti aduce un plus de design in baie.

Vasele de wc suspendate functioneaza numai cu rezervoare incastrate in peredete. Un dezavantaj pentru cei ce doresc un astfel de vas de toaleta, il reprezinta faptul ca, pentru montaj este necesar sa chemati un instalator profesionist.

Vas de toaleta cu functie de bideu

Vasul cu functie de bideu asigura si functia pe care ar trebui sa o avem daca montam separat un bideu. Asadar achizitionand un vas de toaleta cu functie de bideu nu numai ca rezolvi problema spatiului insuficient, dar te si bucuri de avantajele unui bideu la costuri mult mai mici.

Un alt aspect foarte important in alegerea vaselor de toaleta il reprezinta rezervorul, unde si in acest caz avem mai multe tipuri dupa cum urmeaza:

Rezervor la semi-inaltime fata de vasul de wc
– Vasul de wc cu rezervor la semi-inaltime este varianta ecomonica si este utilizat in principal in baile de serviciu sau in baile foarte mici. In practica de zi cu zi se intalneste destul de des si este unul dintre rezervoarele usor de montat si intretinut.

Rezervor montat pe vasul de wc
In acest caz vorbim de un rezervor mult mai elegant si chiar mai util intrucat imbinam foarte bine utilul cu placutul.
Rezervoarele montate pe vasul de wc sunt realizate din ceramica si ofera un aspect mult mai compact si elegant alaturi de vasul de wc.

Rezervor montat in perete
Acest tip de rezervor face parte din gama de top si poate fi utilizat in orice fel de baie. Utilizand un astfel de rezervor deja vorbim despre un aspect modern, elegant si plin de rafinament atunci cand alegem sa ne decoram baia intr-un stil modern. Costul unui astfel de rezervor este mult mai mare fata de cele enumerate mai sus. Pentru montajul acestui tip de rezervor apelati la serviciile unui instalator autorizat cu experienta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.