AcasăincalzireRacordarea caloriferelor la centrala

Racordarea caloriferelor la centrala

Racordarea caloriferelor este procesul prin care un calorifer este montat, împreună cu țevile de legatura la centrala termica. Vom analiza cele mai bune metode de a racorda caloriferele la centrala astfel incat, o instalație corect amenajată va economisi bani în viitor si va preveni apariția problemelor tehnice.

Racordarea caloriferelor

Primul aspect al montarii caloriferelor il reprezinta proiectarea in intregime a intregului sistem de incalzire de la nivelul locuintei dumneavoastra.
Proiectarea si achizitia elementelor termice
Centralele termice, țevile și caloriferele vor fi procurate doar la îndrumarea unui specialist, în urma calculării necesității de căldură a locuinței dumneavoastra.

Care sunt metodele de racordare a caloriferelor?
In primul rand va trebui sa tinem cont de caracteristicile tehnice ale instalatiei, si de designul dorit pentru spatiul in care se va monta.
Racordarea inferioară a caloriferului
Acest tip de montaj se realizează prin poziționarea țevilor în partea de jos a caloriferului.
Racordarea în cruce
Montajul se realizeaza astfel: țeava de tur va fi instalată în partea de sus a unei laturi de calorifer, iar returul, în partea de jos, pe latura opusă turului. Acest tip de montaj creează un circuit fluid, mai ales pentru caloriferele de dimensiuni mari.
Racordarea laterală
Țeava de apă caldă va intra prin partea de sus a caloriferului, iar cea de apă rece, prin lateralul de jos al aceleiași părți.

Indiferent de metoda aleasa de instalator este important sa se respecte toate caracteristicile tehnice astfel incat sa nu apara diferente de temperatura in instalatie. Aerisirea si reglajul pe retur a fiecarui calorifer devine unul dintre punctele cheie pentru performanta maxima a instalatiei de incalzire.

- Advertisement -

Fiecare instalație de încălzire are o schiță realizată de un proiectant și fiecare proiect trebuie să cuprindă și racordarea. Expert Install ofera un serviciu profesional de proiectare si racordare elemente de inclazire pentru orice tip de centrale.

Important!
Verificarea instalatiei va trebui efectuata in fiecare an de un instalator autorizat pentru o buna functionare in parametri optimi.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contact DIGI – Servicii clienti – Deranjamente DIGI (RCS & RDS)

Te intrebi cum sa intri in contact cu DIGI...

instalator bucuresti

Ai nevoie de instalator ?

Pentru informatii legate de serviciile noastre asupra instalatiilor sanitare si termice va stam la dispozitie la rubrica Contact.