Cum putem alege cel mai potrivit hidrofor pentru casa noastra ?
Inainte sa dezvoltam acest articol trebuie mentionat faptul ca, hidroforul este utilizat pentru alimentarea cu apă a caselor individuale sau pentru udarea grădinii.
Componentele principale ale hidroforului sunt:
- motorul electric cu pompa,
- vas de expansiune de hidrofor,
- presostat,
- racord flexibil de apa
- piesa cu 5 cai.
Cum sa alegem hidroforul potrivit ?
In primul rand trebuie sa ne raportam la nevoile si necesitatile locuintei noastre.
In cazul in care doriti sa cumparati un hidrofor sau sa-l montati instalatorii nostrii va pot oferi suport pentru solicitarile dvs.
Pentru o casa unifamiliala (alimentare cu apa fara irigatii) poti folosi un hidrofor cu vas de expansiune de 50 de litri din inox.
Poți instala un hidrofor intr-un camin langa put sau intr-o camera tehnica. Singura cerință este să nu fie prea departe de sursa de apă, deoarece trebuie luată în considerare adâncimea de aspirație.
De obicei, ar trebui să se afle la o adâncime de maxim 8 metri. Este necesar să se țină seama nu numai de adâncimea de la care se pompează apa, ci și de distanța pana la ultimul consumator.
Sfaturi utile pentru montarea unui hidrofor
- instalați hidroforul pe o suprafață orizontală;
- verificati bine instalatia electrica – de preferat cu un electrician;
- conducta de aspiratie trebuie sa nu traga aer;
- nu se recomandă utilizarea de furtunuri moi pentru ca nu rezista bine la vibratii;
- trebuie luata in calcul toata lungimea tevii de refulare pana la ultimul consumator;
- presiunea din vasul de hidrofor trebuie verificata la pornire si apoi periodic.
Cand ai nevoie de un hodrofor ?
Un hidrofor este util intr-o locuinta atunci cand avem nevoie de presiune si mai ales atunci cand dorim sa irigam sau sa udam o gradina.
Hidrofoarele vor pompa apa necesara fara efort, fara prea mult zgomot pentru o perioada îndelungată. Această ultimă parte este însă condiționată de o întreținere atentă a aparatului. În cazul apariției unor probleme de funcționare trebuie să luăm imediat măsuri pentru a nu agrava situația.
Ce probleme pot aparea la hiodrofoare ?
Pompa nu porneste
Una dintre cele mai întâlnite probleme este aceea în care pompa nu porneste. Evident, hidroforul nu functioneaza, si trebuie sa identificam exact care este cauza.
Cauzele defectiunii:
Cauzele defectiunii hidroforului in cazul in care pompa nu porneste pot fi multiple. Putem avea probleme cu presiunea din circuit care are un nivel prea mare.
De asemenea ne vom asigura ca nu avem sigurante arse si ca avem curent care sa alimenteze hidroforul. Alte cauze pot fi arderea motorului, cablul de alimentare defect, contactele presostatului murdare sau arse sau infundarea racordului flexibil dintre pompa si presostat.
Presiunea din circuit nu a scazut pentru a porni pompa;
Ce facem in cazul in care nu a scazut presiunea din circuit?
In acest caz clapeta de sens nu se deschide pentru a permite apei sa se circule. Așadar vom verifica starea acesteia. In caz de nevoie vom recurge si la înlocuirea acesteia.
[trailer_box image=”376″ slogan=”Iti punem la dispozitie un instalator profesionist pentru montajul unui hidrofor.” title=”Ai nevoie de instalator ?”]
Vreau apa pentru gradina (1000 mp). Am un put forat 52m nefolosit de 10 ani. Voi face denisipare.
Intrebare :
Cumpar pompa de suprafata autoamorsanta sau hidrofor cu ejector. Puterea 750 W.