AcasăincalzireCum se aerisesc corect caloriferele - Sfaturi utile

Cum se aerisesc corect caloriferele – Sfaturi utile

Una din cele mai importante etape in functionarea optima a instalatiei de incalzire o constituie, aerisitul caloriferelor.
De ce este nevoie de aerisitul caloriferelor?
Agentul termic intra in calorifer prin partea de sus si iese pe teava de retur din partea de jos insa cateodata se pot forma bule de aer care vor impiedica incalzirea uniforma a elementilor.

Optim, aceasta operatiune trebuie realizata in fiecare toamna, inainte de distribuirea agentului termic, insa o poti efectua si in restul anului.

Vom enumera ceva mai jos cum se poate face o aerisire corecta pentru functionarea optima a tuturor caloriferelor.

Etapele aerisirii caloriferelor

1. Oprim alimentarea caloriferului cu apa, inchizand robinetii tur (sus) si retur (jos, diametral opus fata de tur).

- Advertisement -

2. Pregatim un recipient pentru apa deoarece acum trebuie sa deschidem aerisitorul (aflat la partea superioara opusa robinetului tur). Lasam apa sa curga pana cand vom observa ca, va curge constant fara intermitente sau bolborosind.

3. Pentru eficienta, porneste incet robinetul tur pentru a introduce apa in calorifer si a forta afara restul aerului din partea superioara.

4. Cand fluxul apei care iese devine continuu, este momentul sa inchidem aerisitorul si sa deschidem robinetul tur, dupa care vom deschide si returul.

Este recomandat sa incepeti aerisirea caloriferelor incepand cu cel mai apropiat calorifer de centrala termica. In momentul in care veti aerisii, caloriferele nu uitati sa verificati si presiunea din instalatie urmarind indicatiile barometrului montat la centrala.

Rezultatul acestui proces este incalzirea uniforma a caloriferelor, astfel incat functionarea optima a centralei termice sa nu fie perturbata de functionarea impropie a elementelor de incalzire.

Firma noastra vine in sprijinul clientilor cu oferte imbatabile atunci cand vine vorba de functionarea optima a instalatiilor de incalzire. Va punem la dispozitie un instalator autorizat ce poate realiza aerisirea optima a tuturor caloriferelor dumneavoastra, avand grija sa regleze si returul pentru fiecare calorifer.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contact DIGI – Servicii clienti – Deranjamente DIGI (RCS & RDS)

Te intrebi cum sa intri in contact cu DIGI...

instalator bucuresti

Ai nevoie de instalator ?

Pentru informatii legate de serviciile noastre asupra instalatiilor sanitare si termice va stam la dispozitie la rubrica Contact.