Discutam in cadrul acestui articol despre cele mai bune solutii pentru instalatiile sanitare din bucatarie. Bucataria este locul in care ne petrecem o buna bucta de timp atunci cand suntem acasa iar necesitatea unor instalatii si utilitati functionale devine un aspect deloc de neglijat.
Toate conductele şi circuitele de apă rece şi caldă, încălzire şi canalizare dintr-o locuinţă se reunesc pentru o functionare optima intr-o lume moderna in care timpul devine lucrul de care avem nevoie cel mai mult.
Cum ne asiguram ca vom gasi cea mai buna solutie?
Cel mai important aspect cand vorbim de instalatiile sanitare il reprezinta proiectarea şi alegerea componentelor unei instalaţii sanitare potrivite. De la bun inceput proiectarea instalatiilor va trebui facuta de un specialist avizat.
Alegerea ţevilor potrivite pentru fiecare circuit: de apă caldă, apă rece, căldură şi canalizare, în funcţie de specificaţiile tehnice ale acestora şi de buget reprezinta din nou un aspect deloc de neglijat.
Alegerea componentelor instalatiilor sanitare
1. Instalatorul autorizat reprezinta factorul cheie in alegerea materialelor potrivita atunci cand vorbim despre o bucatarie perfecta cu instalatii optime si bine proiectate.
2. Materialele folosite
– Ţevile PPR (polipropilenă) se folosesc pentru instalaţiile de furnizare a apei calde şi reci, igienico-sanitare;
– Conductele din cupru;
– Ţevile din oţel (laminate sau sudate) care au o durată de viaţă de până la 40 de ani şi se remarcă prin rigiditate, robusteţe şi rezistenţă;
– Conductele din fontă cu adaos de magneziu au o durata de viata de pana la 100 de ani se folosesc in special in subsoluri sau subteran.
In practica cel mai des folosit material la instalatiile sanitare il reprezinta Ţevile PPR, care au o durata de viata de pana la 50 de ani si rezista la temperatura de 135 grade Celsius.
sursa foto: pinterest.com
Ce trebuie stiut cand realizam o instalatie sanitara
– Ţevile se aleg, în primul rând, în funcţie de temperatura şi presiunea apei care urmează să fie transportată prin ele;
– Dimensionarea sistemului sanitar: câte persoane urmează să deservească, pe ce suprafaţă se desfăşoară acesta, ce debit de apă rece, caldă şi menajeră urmează să transporte instalatia;
– Va trebui sa tinem cont de tipul de centrala pe care-l aveti;
– Bugetul de care dispuneti se reflecta foarte mult in calitatea materialelor folosite;
– Sursa apei reci: sistem centralizat sau racordat la un puţ subteran;
– Duritatea apei si Ph-ul;
– Sfatul instalatorului autorizat nu trebuie neglijat.
Va recomandam sa apelati cu incredere la serviciul oferit de Expert Install intrucat dispunem de personal calificat si autorizat in proiectarea si realizarea instalatiilor sanitare si termice din bucataria dumneavoastra.