AcasăcasaCum sa curatam eficient chiuveta, cada și faianța din baie

Cum sa curatam eficient chiuveta, cada și faianța din baie

Menținerea curățeniei în baie este esentiala pentru o viata echilibrata si fara griji. Studiile au arătat că majoritatea microbilor din casă se ascund în baie iar de aici putem sa tragem concluzia ca, baia devine o prioritate atunci cand faceti curatenie.

Recomandari pentru mentinerea curateniei la baie

Odata pornit procesul de curatenie va trebui sa avem in vedere urmatoarele aspecte:

Mai întâi, vă recomandăm să strângeți cu ajutorul unei cârpe sau a unui burete umed, firele de păr de pe obiectele sanitare, faianță sau gresie.
Incepe curatenia cu partea de sus pentru că o parte din microorganismele îndepărtate de pe obiectele aflate la înălțime vor cădea pe cele aflate mai jos sau, mai degrabă, pe gresie. Așadar vom curăța faianța și obiectele sanitare lăsând pentru final gresia.

Pentru ca obiectele sanitare cum ar fi: chiuveta, toaleta, cada și dușul să strălucească la propriu vom pulveriza un produs de albire si dezinfectare pe suprafața acestora, lasând lichidul sa acționeze timp de câteva minute. Mai apoi vom șterge zona cu un burete ușor abraziv și vom clăti cu un jet puternic de apă.

- Advertisement -

Vasul de wc este poate cel mai mare recolotor de microorganisme periculoase pentru sănătate. Asadar vom acorda o atenție sporită frecându-l cu prafuri abrazive care să indepărteze orice urme de depuneri nedorite. Există si produsele dezinfectante care se agață pe marginea vasului de toaletă însă acestea nu vă garantează îndepărtarea totală a bacteriilor.

Vom acorda o atenție sporită dulăpiorului în care ținem produsele cosmetice deoarece acesta este un loc unde se dezvoltă foarte ușor microbi. În aceeași ordine de idei, recomandăm spălarea și ștergerea regulată a recipientelor pentru cosmetice utilizate frecvent.

Curățarea chiuvetei

Curatenia chiuvetei reprezinta din nou un aspect foarte important si se poate mentine prin clatirea frecventa cu apa sau cu solutii pentru curatenie.
Problemele la sistemul de scurgere poate provoca o mazga suplimentara ce se va depune pe surafata chiuvetei. Pentru evitarea acustui lucru asigura-te cu nu ai probleme cu scurgerea apei indiferent ca vorbim de scurgerea de ca chiuveta sau de la cada, cabina de dus.

Pe piață există un praf special pentru curățarea suprafețelor de porțelan sau acril, dar se pot obține soluții eficiente și din amestecarea produselor din bucătărie – oțet, bicarbonat de sodiu, sare și lămâie. Acest amestec curață foarte bine.

Curățarea căzii

Nimic nu este mai neplăcut decât o cadă plină de pete, sau mai rău, plină de depuneri de mucegai sau rugină. Foloseste solutii pentru curatarea cazilor si tine cont de urmatoarele aspecte:
– Nu depozita niciodată șamponul, gelul de duş şi alte cosmetice pe marginea căzii pentru că, în timp, acestea vor distruge smalţu;
– Nu folosi produse acide ce pot deteriora suprafata cazi
– Evită spălarea unor obiecte precum grătarele aragazului, pantofii plini de noroi sau preșul de la intrare.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contact DIGI – Servicii clienti – Deranjamente DIGI (RCS & RDS)

Te intrebi cum sa intri in contact cu DIGI...

instalator bucuresti

Ai nevoie de instalator ?

Pentru informatii legate de serviciile noastre asupra instalatiilor sanitare si termice va stam la dispozitie la rubrica Contact.