AcasăincalzireInlocuirea coloanelor de incalzire - Cum inlocuim coloanele

Inlocuirea coloanelor de incalzire – Cum inlocuim coloanele

Inlocuirea coloanelor de incalzire este recomandata in cazul in care sunt detectate probleme in functionarea corecta a instalatiei.
In multe cazuri instalatiile de incalzire sunt realizate din tevi metalice iar multe din aceste instaltii au atins un grad de imbatranire avansat, care genereaza riscuri mari in exploatare.

Pentru remedierea acestei probleme, solutia ideala ar fi inlocuirea coloanelor de la subsol si pana la ultimul nivelul al blocului.
In practica totusi este necesar ca toti locatarii blocului sa isi dea acordul pentru inlocuirea instalatiilor de incalzire.
In cazul in care nu este posibila inlocuirea coloanelor de incalzire la nivelul intregului bloc puteti alege inlocuirea la nivelul locuintei dumneavoastra.

Nota!
Randamentul sistemului din cladire nu va fi imbunatatit, deoarece tevile vor ramane colmatate in zonele celorlalte etaje, dar veti elimina riscul unei inundatii masive in locuinta proprie.

Inlocuirea coloanelor de incalzire

Recomandarea generala asupra materialelor folosite pentru noua instalatie de inclazire o reprezinta tevile din cupru si polipropilena.
Conductele din cupru si polipropilena nu fac depuneri in interior, spre deosebire de otel si fonta.
In cazul in care alegeti sa folositi conducte din PPR este indicat ca, conductele din polipropilena va trebuie sa aiba insertie de fibra compozita.

- Advertisement -

Etapele inlocuirii coloanelor de incalzire

Pentru lucrari sigure si complexe apelati la serviciile noastre astfel incat fiecare interventie sa va asigure siguranta lucrari efectuate de instalatorii nostrii prin certificat de garantie.

Inlocuirea coloanelor la nivelul locuintei:
1. Conductele se taie la nivelul plafonului, dupa care se desfileteaza din fitingurile care se gasesc la nivelul racor­dului de tur si retur.
2. In „T”-ul din care pleaca racordul la calorifer se infileteaza fitingul de prindere.
3. Conductele din polipropilena sunt trecute prin tevile de protectie, dupa care sunt directionate spre apartamentul de la etajul superior.
4. Conductele sunt sudate prin polifuziune cu ajutorul aparatului special. Aparatul produce o sudura omogena, sigura, de inalta calitate.

- Advertisement -

1 COMENTARIU

  1. Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o oferta de pret pentru inlocuirea tevilor de caldura care trec prin bucatarie. Va rog sa ma contactati pentru a va transmite poze si alte detalii. Multumesc!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contact DIGI – Servicii clienti – Deranjamente DIGI (RCS & RDS)

Te intrebi cum sa intri in contact cu DIGI...

instalator bucuresti

Ai nevoie de instalator ?

Pentru informatii legate de serviciile noastre asupra instalatiilor sanitare si termice va stam la dispozitie la rubrica Contact.